Πάνω από τα 98 σεντς παραμένει το ευρώ

Πάνω από τα 98 σεντς συνεχίζει να παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν χθες αλλά και αυτά που αναμένονται σήμερα, εντείνουν τις πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Οριακά πάνω από τα 98 σεντς εξακολουθεί να παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου, διατηρώντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που κατέγραψε στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ύστερα από την ανακοίνωση αρνητικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Το δολάριο υποχωρεί στα 98,05 σεντς έναντι του ενιαίου νομίσματος, ενώ απώλειες καταγράφει και έναντι του γεν, στα 119,69.

Αναλυτές της Credit Suisse First Boston σχολιάζουν ότι ακόμη πιο ”δύσκολες” ημέρες περιμένουν το δολάριο, το οποίο μπορεί να υποχωρήσει έως και τα 99,5 σεντς.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις λιανικής, του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Μίσιγκαν καθώς και τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού.

Ήδη το αρνητικό κλίμα είχε ξεκινήσει ύστερα από τις δηλώσεις Γκρίνσπαν για την πορεία της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και τους κινδύνους που ακόμη ελλοχεύουν.

Αρνητικά επιδρούν ακόμη στο δολάριο και οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζώρτζ Μπους, με τις οποίες χαρακτηρίζει αναπόφευκτη την επίθεση στο Ιράκ, με ή χωρίς τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v