Ανέκαμψε από το χαμηλό δύο εβδομάδων το ευρώ

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου, με το τελευταίο να υποχωρεί από το υψηλότερο επίπεδο των δύο εβδομάδων, εν αναμονή των δηλώσεων Μπους και Γκρίνσπαν στη διάρκεια της ημέρας.

Σταθερά προς τα πάνω κινείται το ευρώ, κατορθώνοντας να ανακάμψει από το χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων έναντι του δολαρίου, καθώς αναμένονται οι ομιλίες των Γκρίνσπαν και Μπους.

Οι αναλυτές θεωρούν ακόμη ότι η πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες να προχωρήσουν σε επίθεση κατά του Ιράκ χωρίς να περιμένουν την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών, μπορεί να καταστρέψει τις προσπάθειες του δολαρίου για ανάκαμψη.

Το ευρώ κατόρθωσε να ανακάμψει από το χαμηλό των 98 σεντς έναντι του δολαρίου, διαμορφούμενο στα 97,63 σεντς. Νευρικά κινείται το δολάριο και έναντι του γεν, περί τα 120,09.

Παρατηρητές του κλάδου εκτιμούν ότι ακόμη και πριν από τις ομιλίες Μπους και Γκρίνσπαν, το δολάριο είναι πιθανό να δεχτεί πιέσεις από τα μακροοικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν.

Ακόμη, από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν αναμένεται να παρουσιαστούν εκπλήξεις, με τα επιτόκια να διατηρούνται ως έχουν. Ωστόσο, αναλυτές εφιστούν την προσοχή στις ανακοινώσεις ύστερα από τη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v