Κάτω από τα 97,5 σεντς το ευρώ

Μεταβολές καταγράφονται στις συναλλαγματικές ισοτιμίες των τριών βασικών νομισμάτων κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διθνείς αγορές συναλλάγματος με τον όγκο των συναλλαγών να είναι περιορισμένος λόγω της επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μεταβολές καταγράφονται στις συναλλαγματικές ισοτιμίες των τριών βασικών νομισμάτων κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διθνείς αγορές συναλλάγματος με τον όγκο των συναλλαγών να είναι περιορισμένος λόγω της επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης του περασμένου Σεπτεμβρίου σε Ν. Υόρκη και Ουάσινγκτον.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,48 σεντς, έναντι 97,53 σεντς το πρωί και 97,49 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 97,30 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,97 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,81 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 116,94 γεν ανά ευρώ χθες. Η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 119,99 γεν, έναντι 119,77 γεν το πρωί και 119,87 γεν χθες.

Περιορισμένη αναμένεται να είναι, λόγω της ημέρας, η επίδραση, στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, της δημοσιοποίησης - στις 19.00 ώρα Ελλάδος - της έκθεσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, γνωστής ως Beige Book.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, αναιμική ήταν και η αντίδραση της αγοράς στην αναθεώρηση προς τα άνω του ιαπωνικού ΑΕΠ στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου: Η υπ’ αριθμόν δύο, παγκοσμίως, οικονομία αναπτύχθηκε στο δεύτερο τρίμηνο φέτος με ρυθμό 0,6% έναντι του 0,5% για το ποίο έκανε λόγο η προκαταρκτική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v