Μερική ανάκαμψη του δολαρίου

Το ευρώ δεν διατήρησε τελικά τα κέρδη έναντι του δολαρίου, τα οποία αποκόμισε χθες, καθώς το δολάριο ευνοείται από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις πωλήσεις λιανικής Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Το ευρώ δεν διατήρησε τελικά τα κέρδη έναντι του δολαρίου, τα οποία αποκόμισε χθες. Αν και μέχρι το μεσημέρι παρέμεινε, έστω και οριακά, πάνω από τα 98 σεντς, το απόγευμα διαπραγματεύεται κάτω από τα 98 σεντς.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται μεταξύ 97,82 - 98,39 σεντς, έναντι 98,10 σεντς χθες το βράδυ. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ–δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,80 σεντς από 97,57 σεντς χθες.

Το αμερικανικό νόμισμα επηρεάζεται αρνητικά από τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, με τις οποίες χαρακτηρίστηκε αναπόφευκτη η επίθεση στο Ιράκ, ανεξαρτήτως της απόφασης του ΟΗΕ. Μάλιστα, αναλυτές εκτιμούν ότι το ευρώ μπορεί να ανατιμηθεί έως και τα 99,5 σεντς.

Πάντως, σχετικά αισιόδοξα μηνύματα για την αμερικανική οικονομία προέκυψαν σήμερα από τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, με τον δείκτη να σημειώνει άνοδο κατά 0,8%, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,5%. Όμως οι αναλυτές είναι συγκρατημένοι, καθώς ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) παρέμεινε αμετάβλητος τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,2%.

Ειδικότερα όσον αφορά στις ισοτιμίες το ευρώ /δολάριο διαμορφώνεται στα 98,10 σεντς, από 98,25 σεντς το πρωί. Ενισχυμένο εμφανίζεται το ευρωπαϊκό νόμισμα και έναντι του γεν με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 117,80 γεν. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120 γεν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, καθώς επίσης κερδίζει έδαφος από τα επίπεδα των 119,20 γεν ανά δολάριο στα οποία είχε υποχωρήσει νωρίτερα σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v