Ανοδικά το δολάριο έναντι γεν και ευρώ

Ανοδικά κινείται το δολάριο, έναντι του ευρώ, καθώς οι σημαντικές πτωτικές τάσεις του γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος επηρεάζουν και την ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα, χωρίς τα μακροοικονομικά στοιχεία και η απόφαση για σταθερότητα των επιτοκίων να προσφέρει στήριξη.

Ανοδικές τάσεις επιδεικνύει το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν, στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για πιθανή άνοδο του αμερικανικού νομίσματος μέχρι το επίπεδο των 125 γεν, κάτι που αναμένεται να πιέσει χαμηλότερα και το ευρώ.

Το ευρώ δεν φαίνεται να βρίσκει βραχυπρόθεσμη στήριξη στις αγορές, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία και η σταθερότητα των επιτοκίων δεν βοηθούν τυχόν ανοδική του κίνηση. Σημαντική θα είναι η ανακοίνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία την Τρίτη, το οποίο αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Αυτή την ώρα ένα ευρώ αγοράζει 96,76 σεντς.

Στα 122 γεν κινείται το αμερικανικό νόμισμα εν μέσω φημών, που θέλουν την ιαπωνική κυβέρνηση να εξετάζει αθρόες πωλήσεις γεν, ώστε να χτυπήσει τον αποπληθωρισμό.

Εξάλλου, μικρή πτώση καταγράφει και έναντι του γεν η ενιαία νομισματική μονάδα, στα 118,21- 118,26 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v