Ενίσχυση δολαρίου λόγω Ιαπωνίας και Γερμανίας

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ ενώ η ισοτιμία του με το γεν αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 24 του περασμένου Ιουνίου -στα 122,40 γεν ανά δολάριο. Στα 97,10 το ευρώ / δολάριο.

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ ενώ η ισοτιμία του με το γεν αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 24 του περασμένου Ιουνίου -στα 122,40 γεν ανά δολάριο.

Τα εσωτερικά προβλήματα στην Ιαπωνία και η αίσθηση ότι οι ΗΠΑ κερδίζουν υποστήριξη όσον αφορά τη θέση τους για το Ιράκ, παρέχουν στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,10 σεντς, έναντι 96,75 σεντς το πρωί και 97,16 σεντς την περασμένη Παρασκευή.

Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 96,98 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό διαμορφώνεται στα 118,60 γεν ανά ευρώ, έναντι 122,36 γεν ανά ευρώ το πρωί και 118,33 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος η ισοτιμία γεν δολαρίου διαμορφώνεται στα 122,38 γεν, έναντι 122,36 γεν το πρωί και 121,69 γεν την περασμένη Παρασκευή.

Οι δηλώσεις του Ιάπωνα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, υπεύθυνου για τις διεθνείς υποθέσεις, ότι η κυβέρνηση Κοϊζούμι ενδέχεται να προχωρήσει σε πωλήσεις γεν για να στηρίξει την παραπαίουσα - βασιζόμενη στις εξαγωγές - ανάκαμψη της υπ’ αριθμόν δύο οικονομίας παγκοσμίως άσκησαν πιέσεις στο ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου.

Παράλληλα, αν και οι πρόσφατες εκθέσεις για την οικονομία των ΗΠΑ έδωσαν μικτή εικόνα - οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν στον Αύγουστο αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης, ενώ η εμπιστοσύνη των καταναλωτών εξασθένησε στον Σεπτέμβριο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα - επικρατεί η αίσθηση ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα είναι ισχυρότερη από αυτή στην Ευρώπη. Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί αύριο αναμένεται να εμφανίσει αύξηση 0,2% τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v