Σε ανοδική τροχιά το ευρωπαϊκό νόμισμα

Σε επίπεδα πάνω από τα 97 σεντς εξακολουθεί να κυμαίνεται η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο, παρά την ανακοίνωση των στοιχείων για την πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. Στα 97,58 το ευρώ δολάριο.

Σε επίπεδα πάνω από τα 97 σεντς εξακολουθεί να κυμαίνεται η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Η ανοδική πορεία του δολαρίου σε σχέση με το κοινό νόμισμα ανεκόπη χθες μετά τη γνωστοποίηση της απρόσμενης μείωσης κατά 0,3% της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να αναρριχηθεί το ευρώ και πάλι πάνω από τα 97 σεντς από τα 96,08 στα οποία είχε αρχικά υποχωρήσει.

Στο μεταξύ μικρές μεταβολές καταγράφονται στην ισοτιμία του γεν με το αμερικανικό νόμισμα καθώς οι συναλλασσόμενοι αφομοιώνουν το σχέδιο της Τράπεζας της Ιαπωνίας να προχωρήσει σε απευθείας αγορά μετοχών από τις ιαπωνικές τράπεζες για να περιορίσει την έκθεσή τους στις διακυμάνσεις των χρηματιστηριακών αγορών.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,58 σεντς, έναντι 97,11 σεντς το πρωί και 97,44 σεντς χθες. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό διαμορφώνεται στα 118,50 γεν ανά ευρώ, έναντι 118,77 γεν ανά ευρώ το πρωί και 118,85 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 121,92 γεν, έναντι 122,28 γεν ανά ευρώ το πρωί και 121,93 γεν ανά ευρώ χθες.

Στο μεταξύ ανασταλτικά για το ευρωπαϊκό νόμισμα δρα η μεγαλύτερη μείωση σε διάστημα εννέα μηνών της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία κατά τον μήνα Ιούλιο, παρέχοντας την τελευταία ένδειξη ότι η οικονομία της ευρωζώνης αγκομαχεί να ανακάμψει από την πτωτική στροφή του περασμένου χρόνου. Βαρύ κλίμα για το ευρωπαϊκό νόμισμα δημιουργεί και η ανακοίνωση αύξησης στο 2,1% του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο. Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα δυσχεραίνουν την περαιτέρω ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v