Σε χαμηλά επίπεδα η τιμή του ευρώ

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών έφτασε σήμερα να υποχωρεί το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου μετά την απόφαση του Ιράκ να δεχθεί χωρίς όρους την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ. Στα 96,70 το ευρώ / δολάριο, μετά την ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής των ΗΠΑ.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών έφτασε σήμερα να υποχωρεί το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου μετά την απόφαση του Ιράκ να δεχθεί χωρίς όρους την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 96,70 σεντς, έναντι 96,37 σεντς το πρωί και 96,93 σεντς χθες. Νωρίτερα, το ενιαίο νόμισμα υποχώρούσε μέχρι τα 96,08 σεντς. Η ισοτιμία αναφορά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα στα 96,60 σεντς ανά ευρώ. Η μερική κάμψη του αμερικανικού νομίσματος οφείλεται στα αναπάντεχα δυσμενή στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγής του Αυγούστου.

Σε γενικές γραμμές το δολάριο επωφελείται από την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, και τονίζουν ότι εξακολουθεί να επηρεάζεται θετικά από τις ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία προηγείται έναντι της ευρωπαϊκής. Διαπίστωση η οποία διατυπώθηκε και στην ετήσια Οικονομική Διάσκεψη Κορυφής που άρχισε χθες στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Θετικά επιδρούν στο αμερικανικό νόμισμα και οι χθεσινές δηλώσεις του αμερικανού υπουργού οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, γεγονός το οποίο, όπως επισήμανε υποστηρίζεται και από τα επιτόκια, τα οποία προσφέρουν στήριγμα τόσο στην αγορά αυτοκινήτου όσο και στην αγορά στέγης.

Το ευρώ επηρεάζεται αρνητικά από την ανησυχία που επικρατεί ότι τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν στη Γερμανία, θα καταδεικνύουν το μέγεθος της ύφεσης στην Ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v