Σταθερά πάνω από τα 98 σεντς το ευρώ

Σταθερά πάνω από τα 98 σεντς κυμαίνεται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, καθώς η νίκη του Σρέντερ στις εκλογές της Γερμανίας αφήνει αδιάφορη προς το παρόν την αγορά. Εκτιμήσεις για ανανέωση των προσπαθειών ανόδου του δολαρίου μέσα στην εβδομάδα.

Λίγο πάνω από τα 98 σεντς έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται το ευρώ, ύστερα και από τη νίκη του Σρέντερ στις εκλογές της Γερμανίας, που έχει αφήσει αδιάφορη, προς το παρόν τουλάχιστον, την αγορά.

Ωστόσο, η προσοχή επενδυτών και αναλυτών αυτή την εβδομάδα αναμένεται να στραφεί τόσο στην ομιλία του προέδρου της Fed Άλαν Γκρίνσπαν στο Λονδίνο, όσο και στις ανακοινώσεις των μακροοικονομικών στοιχείων για αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Χαμηλότερα κινείται και το δολάριο έναντι του γεν στα 123,14, με τις εκτιμήσεις ωστόσο να μην είναι με το μέρος του ιαπωνικού νομίσματος , καθώς την προηγούμενη εβδομάδα η BoJ απέτυχε να στηρίξει με δημοσιονομικά μέσα το σχέδιό της για απευθείας αγορά μετοχών από τις τράπεζες.

Μάλιστα, οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η αστάθεια του αμερικανικού νομίσματος αντανακλά και την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά των ΗΠΑ αλλά και στα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που έπληξαν την τελευταία στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v