Σε ιστορικά χαμηλά το γεν έναντι ευρώ, δολαρίου

Υψηλές απώλειες καταγράφει το γεν έναντι των δύο υπολοίπων νομισμάτων, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της ιαπωνικής οικονομίας, δεν υπερκαλύφθηκε η ζήτηση σε δημοπρασία κυβερνητικού 10ετους ομολόγου.

Σε έντονα αρνητικό έδαφος κινείται το ιαπωνικό νόμισμα έναντι ευρώ και δολαρίου, καθώς για πρώτη φορά δημοπρασία κυβερνητικού ομολόγου απέτυχε να συγκεντρώσει αγοραστές.

Ανοδικά κινείται και το ευρώ έναντι του δολαρίου, κοντά στα 98,50, ύστερα από τα αρνητικά στοιχεία macro που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ και την υψηλή πτώση της αμερικανικής αγοράς.

Το γεν υποχωρεί στα 122,94 έναντι του δολαρίου, ενώ έναντι του ευρώ υποχώρησε στα 121,12 έναντι του ευρώ, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο της τριετίας.

Αναλυτής της Dresdner Kleinwort Wasserstein σχολιάζει πως το γεγονός και μόνο ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι ιδιαίτερα αρνητικό τόσο για την Ιαπωνία όσο και για το γεν.

Ήδη η BoJ έχει ανακοινώσει ότι θα αγοράσει απευθείας από τις εμπορικές τράπεζες μετοχές, προκειμένου να τις ενισχύσει στην προσπάθειά τους για μείωση των απωλειών. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι το σχέδιο αυτό δεν είναι αρκετό για να ”σώσει” τις τράπεζες από νέους δανεισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v