Δεν κράτησε τα κέρδη του το δολάριο

Το δολάριο δεν κατάφερε να διατηρήσει, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, τα κέρδη που σημείωνε έναντι του ευρώ, παρά την μικρότερη της αναμενομένης μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ κατά το μήνα Σεπτέμβριο.

Το δολάριο δεν κατάφερε να διατηρήσει, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, τα κέρδη που σημείωνε έναντι του ευρώ, παρά την μικρότερη της αναμενομένης μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε στο 93,3 από 94,5 τον Αύγουστο και έναντι εκτιμήσεων για 92,4.

Το ευρώ ενισχύεται παρά την απρόσμενη μείωση κατά 0,1% τον Αύγουστο στις δαπάνες των γαλλικών νοικοκυριών. Να σημειωθεί ότι οι καταναλωτικές δαπάνες των ιδιωτών μειώθηκαν κατά 0,1% σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η γαλλική κυβέρνηση.

Το γεν, παράλληλα, ανέκαμψε έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του μετά από τη διάψευση - εκ μέρους του Ιάπωνα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, υπεύθυνου για διεθνείς υποθέσεις, Χαρουχίκο Κουρόντα - των φημολογιών για το ότι η κυβέρνηση Κοϊζούμι ενθαρρύνει τους επενδυτές να προχωρήσουν σε εκροή επενδυτικών κεφαλαίων στο εξωτερικό με στόχο την εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ιαπωνικού νομίσματος.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,69 σεντς έναντι 97,63 σεντς το πρωί και 97,77 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 97,50 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 120,49 γεν ανά ευρώ, έναντι 120,74 γεν ανά ευρώ το πρωί και 121,19 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμίς δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 123,34 γεν, έναντι 123,61 γεν το πρωί και 123,92 γεν χθες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν, επίσης, οι επενδυτές τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ανοικτών Αγορών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FOMC) για τη νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει. Η Fed θα γνωστοποιήσει την απόφασή της περί τις 21.15 ώρα Ελλάδος και αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v