Δύσκολη εβδομάδα για το δολάριο

Ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ τάσεις διολίσθησης εμφανίζει η ισοτιμία δολαρίου - γεν εν αναμονή γνωστοποίησης νέων στοιχείων που εκτιμάται ότι θα παράσχουν ενδείξεις για επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές, ενώ τάσεις διολίσθησης εμφανίζει και η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το γεν εν αναμονή γνωστοποίησης στην τρέχουσα βδομάδα νέων στοιχείων που εκτιμάται ότι θα παράσχουν ενδείξεις για επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,52 σεντς, έναντι 98,04 σεντς το πρωί και 98,20 σεντς την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 98,20 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώθηκε στα 121,27 γεν ανά ευρώ, έναντι 120,62 γεν ανά ευρώ το πρωί και 121,07 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώθηκε στα 123,09 γεν, έναντι 123,06 γεν το πρωί και 123,27 γεν την περασμένη Παρασκευή.

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ο δείκτης του Conference Board για την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών - ο οποίος θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα - θα υποχωρήσει τον Αύγουστο στις 92,4 μονάδες από τις 93,5 μονάδες τον Ιούλιο. Παράλληλα, προβλέπουν ότι η έκθεση που θα δώσει στη δημοσιότητα την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα δείξει ότι ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν καταθέσει αιτήσεις για χορήγηση επιδομάτων ανεργίας ανήλθε, την προηγούμενη βδομάδα, σε 420.000 συνολικά. Το γεγονός ότι ο αριθμός θα παραμείνει για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα πάνω από τις 400.000 δηλώνει επιβράδυνση της αγοράς εργασίας, υποστηρίζουν οι οικονομολόγοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης βασικών οικονομικών δεικτών, που παρέχει ένδειξη για τις επιδόσεις της οικονομίας, σημείωσε τον Αύγουστο πτώση, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σε ποσοστό 0,2%, έναντι προβλέψεων για υποχώρηση 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v