Μικρή υποχώρηση για το ευρώ

Μικρή ενίσχυση καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ, ενώ οι αναλυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση (21.15 p.m.) της αρμόδιας επιτροπής της FED (FOMC) για την πορεία των επιτοκίων, οι αποφάσεις της οποίας θα διαμορφώσουν τις νέες τάσεις.

Μικρή ενίσχυση καταγράφει το δολάριο έναντι της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας, αφού οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της αρμόδια επιτροπής της FED (FOMC) για την πορεία των επιτοκίων, τηρώντας γενικότερα στάση αναμονής.

Αν και δεν προβλέπεται μεταβολή του κόστους δανεισμού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αμερικανικών κύκλων, εν τούτοις αναμένονται να εκφραστούν επιφυλάξεις από την FOMC για την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου, ανοίγοντας διάπλατο το δρόμο για μείωση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Εξάλλου, Ευρωπαίοι αναλυτές υποστήριξαν πως τα συνεχή αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που ”κατακλύζουν” την περιοχή της ευρωζώνης δεν προκρίνουν σημαντική ενίσχυση του ευρώ, ενώ η ελεύθερη πτώση των ευρωπαϊκών αγορών ενισχύουν την παραπάνω τάση.

Παράλληλα σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν και στην ισοτιμία δολαρίου – γεν με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως η πορεία της Wall αλλά και η συνεδρίαση της FOMC θα αποτελέσουν τα νέα εφαλτήρια για περαιτέρω μεταβολές στην ισοτιμία των δύο νομισμάτων.

Στον άξονα των 97 σεντς κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 123 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής γεν – δολαρίου. Σταθερά κινείται η ισοτιμία ευρώ – γεν διαμορφούμενη περί τα 120 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v