Περιορίζεται η ανάκαμψη του ευρώ

Ανακόπηκε η ανοδική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το εξασθενημένο επιχειρηματικό αίσθημα στην υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης υπονόμευσε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ανακόπηκε η ανοδική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Το εξασθενημένο επιχειρηματικό αίσθημα στην υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης υπονόμευσε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ενώ το δολάριο παραμένει υπό πίεση μετά την μείωση της εμπιστοσύνης των αμερικανών καταναλωτών που γνωστοποιήθηκε χθες.

Στο μεταξύ η ένδειξη που παρείχε ο δείκτης εμπιστοσύνης Γερμανών επιχειρηματιών του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου ήταν ανακουφιστική. Υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 88,2 από 88,8 τον Αύγουστο, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 88, αλλά σημείωσε πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Η ανακοίνωση των στοιχείων ήλθε μόλις μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του δείκτη του Conference Board για την εμπιστοσύνη των αμερικανών καταναλωτών η οποία εξασθένησε τον Σεπτέμβριο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Το γεν, παράλληλα, ενισχύθηκε έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών, παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια απώλεσε μέρος των κερδών του, καθώς δημοσίευμα στην ιαπωνική ημερησία εφημερίδα υποστήριξε ότι ο Ιάπωνας υπουργός Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, προτίθεται να παραιτηθεί έχοντας διαφωνήσει με το σχέδιο της κυβέρνησης να μειώσει τις επισφάλειες των ιαπωνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,10 σεντς, έναντι 98,35 σεντς το πρωί και 98,13 σεντς χθες. Η ισοτιμία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 97,90 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το γεν διαμορφώνεται στα 120,44 γεν ανά ευρώ, έναντι 120,10 γεν ανά ευρώ το πρωί και 121,02 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 122,62 γεν, έναντι 122,09 γεν το πρωί και 123,32 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v