Πιέζεται και… αντιστέκεται το ευρώ

Πιέσεις από την σημαντική άνοδο της Wall, αλλά και την απόφαση της Κομισιόν για ”εξαιρέσεις” από το σύμφωνο σταθερότητας δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, εμφανίζοντας ωστόσο αντιστάσεις. Εξάλλου, τόνωση προσφέρει στο ιαπωνικό νόμισμα η φήμη για επικείμενες εισροές κυβερνητικών κεφαλαίων σε ιαπωνικές τράπεζες.

Πιέσεις δέχεται το ευρώ, έναντι του δολαρίου, το οποίο ενισχύεται από τη σημαντική άνοδο που κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Αρνητική επιρροή ασκεί η απόφαση της Κομισιόν να μεταθέσει για το 2006 το χρονικό όριο ισοσκέλισης του προϋπολογισμού της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

”Παρόμοιες κινήσεις απομάκρυνσης από το σύμφωνο σταθερότητας είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα βλάψουν το κοινό νόμισμα μακροπρόθεσμα”, παρατηρούν αναλυτές. Προς το παρόν πάντως η ενιαία νομισματική μονάδα δείχνει να ”αντιστέκεται” και η ισοτιμία της με το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 97,93 σεντς.

Εξάλλου, οι φήμες για αλλαγή στην ιαπωνική κυβερνητική πολιτική και οι επικείμενες ρυθμίσεις, που θα επιτρέψουν σε κρατικά κεφάλαια να εισρεύσουν στα ταμεία των τραπεζών τονώνουν το γεν έναντι του δολαρίου. Αυτή την ώρα, ένα δολάριο αγοράζει 122,84- 85 γεν.

Στα 120,34 γεν διαμορφώνεται άλλωστε η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος με το ευρωπαϊκό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v