Οριακά γύρω από τα 99 σεντς το ευρώ

Την πορεία των αγορών ακολουθεί το δολάριο, κινούμενο αρνητικά σε σχέση με το ευρώ, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να προσπαθεί την υπέρβαση των 99 σεντς.

Κοντά στα 99 σεντς διαμορφώνεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με το ενιαίο νόμισμα να επωφελείται από την αρνητική πορεία της αμερικανικής αγοράς αλλά και τις ανησυχίες για την μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Στέλεχος της Dresdner Kleinwort Wasserstein σχολιάζει ότι το κλίμα παραμένει νευρικό όσον αφορά στην πορεία του δολαρίου, το οποίο έχει υποχωρήσει 7% έναντι του γεν και 9,9% έναντι του ευρώ από την έναρξη του έτους.

Περί τα 98,95 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 410.000 αιτήσεις, σε σχέση με τον προηγούμενο αριθμό των 406.000.

Αρνητικά επιδρά ακόμη στην πορεία του δολαρίου η επίτευξη της έγκρισης από τη βουλή των αντιπροσώπων για τη χρήση βίας κατά του Ιράκ από τον πρόεδρο Μπους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v