Μικρές μεταβολές στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στην ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να κινείται πάνω από τα 98 σεντς. Η αγορά συναλλάγματος αναμένει τα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και εκτιμά την περαιτέρω εξασθένηση του δολαρίου.

Μικρές μεταβολές καταγράφονται, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, στην ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο. Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου κινείται πάνω από τα 98 σεντς, αν και σε χαμηλότερα επίπεδα από τη χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το δολάριο, σημειώνει σημαντικά κέρδη έναντι του ιαπωνικού νομίσματος σε επίπεδα ελαφρώς πάνω από τα 123 γεν - αν και υποχώρησε κάτω του ορίου αυτού στη συνέχεια - στον απόηχο της σημαντικής ανόδου του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones στη Γουόλ Στριτ χθες. Το αμερικανικό νόμισμα δεν δέχθηκε, χθες πιέσεις καθώς ο δείκτης ISM για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ υποχώρησε μεν κάτω από το 50 της κλίμακας - στο 49,5 τον Σεπτέμβριο, αλλά οι αγορές είχαν προετοιμαστεί για μεγαλύτερη πτώση.

Αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι τα κέρδη του δολαρίου θα περιοριστούν στις επόμενες μέρες καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αναμένονται αρνητικά. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι νέες αιτήσεις για χορήγηση επιδομάτων ανεργίας σημείωσαν πιθανώς άνοδο την εβδομάδα που έληξε στις 29 Σεπτεμβρίου στις 410.000 από 406.000 μια βδομάδα νωρίτερα.

Την Παρασκευή, οι αγορές αναμένουν να δοθεί στη δημοσιότητα έκθεση η οποία εκτιμάται ότι θα δείξει ότι το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθε τον προηγούμενο μήνα στο 5,9% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού από 5,7% τον Αύγουστο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,31 σεντς, έναντι 98,21 σεντς το πρωί και 98,27 σεντς χθες. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 120,84 γεν ανά ευρώ, έναντι 120,88 γεν ανά ευρώ το πρωί και 120,42 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 122,88 γεν, έναντι 123,03 γεν το πρωί και 122,53 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v