Οριακά το ευρώ ύστερα από την ανεργία στη Γερμανία

Στο όριο των 98 σεντς συνεχίζει να κινείται το ενιαίο νόμισμα, ύστερα και από την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στη Γερμανία, που παρέμεινε στο υψηλότερο επίπεδο της τριετίας. Σε πτωτικό κλίμα για άλλη μια ημέρα το γεν.

Οριακά γύρω από τα 98 σεντς κινείται το ευρώ, ύστερα και από την ανακοίνωση της ανεργίας στη Γερμανία, η οποία παρέμεινε στο 8,3%, υψηλό τριών ετών. Συνεχίζει να πιέζεται το γεν έναντι δολαρίου και ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας, ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 1.000 άτομα το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, με το ποσοστό ωστόσο να παραμένει στο 8,3%, υψηλά τριών ετών.

Οι παρατηρητές της αγοράς σχολίαζαν πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων ότι καταλυτική θα είναι η επίδραση τους στη διαμόρφωση της πορείας του ενιαίου νομίσματος, το οποίο διαμορφώνεται περί τα 97,92 σεντς έναντι του δολαρίου.

Επιπλέον, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι το αμερικανικό νόμισμα ίσως ευνοηθεί στη διάρκεια της εβδομάδας, ελλείψει ανακοινώσεων μακροοικονομικών ειδήσεων.

Εξάλλου, το σκηνικό για το γεν δεν έχει διαφοροποιηθεί, ύστερα και από τη σημερινή ανακοίνωση της υποχώρησης των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού για πρώτη φορά ύστερα από πέντε μήνες. Το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται περί τα 124,20 έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v