Παραμένει στα επίπεδα των 98 σεντς το ευρώ

Κάτω από τα 98 σεντς συνεχίζει να κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, ύστερα και από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Βιμ Ντουίζενμπεργκ, με τις οποίες απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων στην αυριανή συνεδρίαση.

Οριακές είναι οι τάσεις για το ευρώ, το οποίο διαμορφώνεται κάτω από τα 98 σεντς έναντι του δολαρίου, ύστερα και από τις χθεσινές αρνητικές δηλώσεις του Ντουίζενμπεργκ σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι με την ΕΚΤ να κρατάει ως έχουν τα επιτόκια, το ευρώ θα δέχεται πιέσεις. Εξάλλου, στο νευρικό κλίμα συνεισφέρει και η αναμονή της ανακοίνωσης της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία για τον Αύγουστο, όπου αναμένεται να έχει σημειωθεί νέα πτώση. Το ευρώ διαμορφώνεται στα 97,82 σεντς έναντι του δολαρίου.

Παράλληλα, το γεν κατόρθωσε να σταθεροποιηθεί ύστερα από τρεις ημέρες πτωτικής πορείας έναντι του δολαρίου, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει τις δαπάνες προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη του οικονομικού μεγέθους. Το ιαπωνικό νόμισμα κυμαίνεται στα 124,10 έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v