Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή ενίσχυσε το ευρώ

Πάνω από τα 98 σεντς διαπραγματεύεται και πάλι το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά την απρόσμενη ενίσχυση που σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον περασμένο Αύγουστο.

Πάνω από τα 98 σεντς διαπραγματεύεται και πάλι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Αιτία της ενίσχυσης του ευρώ η απρόσμενη αύξηση που σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον περασμένο Αύγουστο. Τα στοιχεία που γνωστοποίησε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα σημείωσε τον Αύγουστο αύξηση κατά 1,8% σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ οι εκτιμήσεις οικονομολόγων μιλούσαν για μείωση σε ποσοστό 0,3%, σε μηνιαία βάση.

Το γεν, παράλληλα, υποχώρησε εκ νέου έναντι του κοινού νομίσματος και του δολαρίου.

Νωρίτερα, είχε ενισχυθεί έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του καθώς σχόλια Ιάπωνων κυβερνητικών αξιωματούχων οδήγησαν αναλυτές να προβλέψουν ότι η κυβέρνηση Κοϊζούμι θα δαπανήσει ενδεχομένως ποσό ύψους έως και 2 τρισ. γεν (16,1 δισ. δολαρίων) για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις στην Ιαπωνία γεγονός το οποίο θα εξισορροπήσει τις επιδράσεις του πακέτου οικονομικής βοήθειας προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,46 σεντς έναντι 97,98 σεντς το πρωί και 97,86 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 98,20 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 121,73 γεν ανά ευρώ, έναντι 121,29 γεν ανά ευρώ το πρωί και 121,66 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 124,29 γεν έναντι 123,82 γεν το πρωί και στα 124,34 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v