Πιέσεις σε γεν και ευρώ

Με την Τράπεζα της Ιαπωνίας και την ΕΚΤ να απογοητεύουν τις αγορές με τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική που ακολουθούν, τόσο το ευρώ όσο και το γεν αναμένεται να δεχτούν πιέσεις από το δολάριο, το οποίο ωστόσο έχει περιορίσει κάπως τα αρχικά του κέρδη.

Υπό πίεση αναμένεται να παραμείνουν τόσο το ευρώ όσο και το γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ύστερα από τις απογοητευτικές, για την αγορά, αποφάσεις τους όσον αφορά στη νομισματική πολιτική.

Εξάλλου, το αμερικανικό νόμισμα δέχεται ώθηση και από τα χθεσινά υψηλά κέρδη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, εάν τα στοιχεία που πρόκειται να ανακοινωθούν δεν απογοητεύσουν την αγορά.

Περί τα 98,70 σεντς έναντι του δολαρίου κυμαίνεται το ευρώ, με τους αναλυτές να σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι το πείσμα της ΕΚΤ δεν πρόκειται να βοηθήσει το ενιαίο νόμισμα.

Αν και η ΕΚΤ δεν αναμενόταν να προχωρήσει σε κάποια κίνηση, αρκετοί ήταν αυτοί που ήλπιζαν ότι τουλάχιστο θα δινόταν κάποια ένδειξη για ανάλογη πορεία στο μέλλον.

Παράλληλα, το γεν σημειώνει εκ νέου απώλειες έναντι του δολαρίου κοντά στα 123,90, καθώς τόσο η απόφαση της BoJ για διατήρηση της νομισματικής πολιτικής όσο και αυτή για την εξαγορά 16 δις. δολαρίων σε μετοχές τραπεζών, κρίνονται απογοητευτικές.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως όταν παρουσιάστηκε αρχικά το σχέδιο εξαγοράς μετοχών των τραπεζών, γινόταν λόγος για ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Ωστόσο, με τη σημερινή της ανακοίνωση για αγορά μετοχών μόλις 2 τρισ. γεν, απογοήτευσε τους αναλυτές, οι οποίοι σχολιάζουν πως πρόκειται για ”σταγόνα στον ωκεανό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v