Απαραίτητη η συνδρομή της ΕΚΤ για το ευρώ

Το ”φράγμα” των 99 σεντς προσπαθεί να σπάσει το ευρώ, προκειμένου να κατευθυνθεί για άλλη μια φορά στην απόλυτη ισοτιμία. Η διαφαινόμενη απραξία της ΕΚΤ στα επιτόκια δεν πρόκειται να βοηθήσει, εκτιμούν οι αναλυτές.

Χωρίς βοήθεια κατευθύνεται προς τα 99 σεντς το ενιαίο νόμισμα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι εάν η ΕΚΤ διατηρήσει για άλλη μια φορά αμετάβλητα τα επιτόκια, θα έχει αρνητική επίδραση στην πορεία του ευρώ.

Στρατηγικός αναλυτής της Barclays Capital σχολιάζει ότι εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μειώσει τα επιτόκια, το ευρώ θα υποχωρήσει ξανά, όχι ωστόσο σε μεγάλο βαθμό.

Ενώ στις ΗΠΑ μετοχές και δολάριο έχουν πληγεί σοβαρά τις τελευταίες ημέρες, αντίστοιχο είναι το κλίμα που επικρατεί και στη Γηραιά Ήπειρο, ιδίως όσον αφορά στις πρόσφατες απώλειες του τραπεζικού κλάδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το δολάριο από την πλευρά του κατόρθωσε να ανακτήσει μέρος των απωλειών του έναντι του γεν, εξ αιτίας των ανησυχιών οι οικονομικές συνθήκες στην Ιαπωνία είναι δυσμενέστερες αυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v