Υποχώρηση δολαρίου έναντι γεν και ευρώ

Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν, αφού η βομβιστική επίθεση στο Μπαλί δημιουργεί ανησυχίες για την τρομοκρατική δράση ανά τον κόσμο. Με την πορεία των κεφαλαιαγορών συναρτούν οι αναλυτές τις επιδόσεις του αμερικανικού νομίσματος.

Άνοδο σημειώνει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, λόγω κυρίως της βομβιστικής επίθεσης στο Μπαλί, που έδωσε μήνυμα στις δυτικές οικονομίες ότι η τρομοκρατία είναι δυνατόν να αποτελέσει μελλοντική απειλή για αυτές.

”Το δολάριο δεν δίνει τώρα την εντύπωση του ασφαλούς καταφυγίου” σχολιάζει ευρωπαίος αναλυτής, τονίζοντας ότι η πορεία του τις επόμενες ημέρες εξαρτάται από την πορεία των μετοχών στις αμερικανικές αγορές.

Αυτή την ώρα το ευρώ κινείται στα 98,72 σεντς έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ στο εύρος των 122,44- 55 γεν, έναντι του ιαπωνικού.

Απώλειες καταγράφει το δολάριο και έναντι του γεν, έχοντα υποχωρήσει από τα υψηλά των 124, 10 γεν που εμφάνισε την Παρασκευή. Αναζωπύρωση στο ενδιαφέρον για ιαπωνικό νόμισμα εντοπίζουν οι αναλυτές, μετά την ανακοίνωση της Bank of Japan ότι προτίθεται να αγοράσει από τις ιαπωνικές τράπεζες μετοχές αξίας 2 τρις. γεν, επιχειρώντας να προσφέρει ενίσχυση στο χαρτοφυλάκιό τους.

Αυτή την ώρα ένα δολάριο αγοράζει123,97 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v