Τον ZWE ”πληρώνει” το ευρώ

Υποχωρεί το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές, καθώς το ενδιαφέρον των συναλλασσομένων στράφηκε στη σημαντική πτώση του δείκτη που καταρτίζει το γερμανικό ινστιτούτο ZWE.

Υποχωρεί το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές καθώς το ενδιαφέρον των συναλλασσομένων στράφηκε στη δημοσιοποίηση του δείκτη του γερμανικού ινστιτούτου ZWE παραβλέποντας την κίνηση των χρηματιστηριακών αγορές που προσφάτως θεωρούνται ως ο κινητήριος μοχλός για τις αγορές συναλλάγματος.

Ο δείκτης για το ”αίσθημα” των επιχειρηματιών του ινστιτούτου ZWE - που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 16:00 ώρα Ελλάδος – και θεωρείται σημαντικός δείκτης για την έκθεση εμπιστοσύνης επιχειρηματιών που συντάσσει το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου, κατρακύλησε στο 23,4 τον Οκτώβριο από 39,5 τον Σεπτέμβριο.

”Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο τελευταία φρενάρει από τα ολοένα και περισσότερο απαισιόδοξα νέα από την ευρωζώνη και, ιδιαίτερα, από τη Γερμανία”, δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής στη Commerzbank Καμάλ Σάρμα. Παράλληλα, το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί και πάλι έναντι του αμερικανικού νομίσματος καθώς η αγορά φάνηκε να αγνοεί την είδηση ότι μειώθηκε, σε ετήσια βάση, το Σεπτέμβριο σε ποσοστό 7,8% ο αριθμός των ιαπωνικών επιχειρήσεων που κήρυξαν πτώχευση έπειτα από την κατά 3,1% αύξηση που σημείωσε τον Αύγουστο του 2002.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,89 σεντς έναντι, 98,70 σεντς το πρωί και 98,67 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 97,90 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 122,71 γεν ανά ευρώ, έναντι 122,75 γεν ανά ευρώ το πρωί και 122,63 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία γεν δολαρίου διαμορφώνεται στα 124,75 γεν, έναντι 124,36 γεν το πρωί και στα 124,28 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v