Στον άξονα των 98 σεντς η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

Στον άξονα των 98 σεντς κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ύστερα από την μικρή ενίσχυση που κατέγραψε η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα, διασπώντας ξανά τα παραπάνω επίπεδα. Εξάλλου, σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει το ευρώ έναντι του γεν.

Mικρή ενίσχυση κατέγραψε το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ξεπερνώντας και πάλι το ”φράγμα” των 98 σεντς που είχε διασπάσει καθοδικά χθες, κατόπιν της ανακοίνωσης του γερμανικού δείκτη ZWE.

Εξάλλου, αναλυτές της αγοράς σχολιάζουν πως ”καταλύτης” για τις τάσεις στην αγορά χρήματος θα αποτελέσει η πορεία των χρηματιστηρίων και ιδιαίτερα της Wall Street, αφού πιθανή περαιτέρω ισχυροποίησή της να ενισχύσει τη ζήτηση για το πράσινο νόμισμα.

Παράλληλα, σε πτωτική τροχιά βρίσκεται το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, ύστερα από τα αποτελέσματα της Intel, τα οποία διαμορφώνουν αρνητικά τα futures της Wall, σηματοδοτώντας πίεση στο αμερικανικό νόμισμα.

Ιάπωνες διαχειριστές κεφαλαίων υποστήριζαν πάντως πως η τεταμένη πολιτική κατάσταση, με τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τον πιθανό πόλεμο στο Ιράκ, πιθανόν να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία θεωρώντας πως εκεί πρέπει να στραφεί η προσοχή των επενδυτών.

Στον άξονα των 98 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 124 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν.

Εξάλλου, σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην ισοτιμία ευρώ – γεν, με τη σχέση ανταλλαγής τους να διαμορφώνεται στα 122 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v