Σε υψηλά τετραμήνου το δολάριο έναντι του γεν

Ανακάμπτει οριακά από τα πρωινά του επίπεδα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι προσδοκίες για νέο ανοδικό ξέσπασμα της Wall δεν φαίνεται να επαληθεύονται. Στο μεταξύ το αμερικανικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου τετραμήνου έναντι του γεν.

Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου τετραμήνου αναρριχήθηκε, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, η ισοτιμία του δολαρίου με το γεν, ενώ το ευρώ ανάκαμψε από τα πρωινά του επίπεδα καθώς οι προσδοκίες για επανάληψη του χθεσινού ανοδικού σκηνικού στη Wall Street δεν φαίνεται να επαληθεύονται.

Η κάμψη του αμερικανικού νομίσματος οφείλεται στην άνοδο κατά 0,2% του πληθωρισμού και στην διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος του ισοζυγίου τον Αύγουστο στα 38,5 δισ. δολάρια, έναντι προβλέψεων για 35,5 δισ. δολάρια. Αντίθετα, το ευρώ ενισχύεται από τις εκτιμήσεις του αντιπροεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκά Παπαδήμου, περί αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού υπό προϋποθέσεις κάτω του 2% κατά το 2003.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώθηκε στα 97,37 σεντς, έναντι 97,13 σεντς το πρωί και 97,08 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 97,30 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 121,80 γεν ανά ευρώ, έναντι 121,61 γεν ανά ευρώ το πρωί και 121,33 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 125,33 γεν, έναντι 125,19 γεν το πρωί και 125,02 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v