Σε χαμηλά τριών εβδομάδων το ευρώ

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών βδομάδων υποχώρησε κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου. Στα 97,40 η ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών βδομάδων υποχώρησε κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το δολάριο εξασθένησε ενδοσυνεδριακά έως και στα 97,40 σεντς ανά ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η εμπιστοσύνη στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα τρωθεί καθώς όλο και περισσότερες χώρες της ευρωζώνης αγωνίζονται να επιτύχουν το στόχο της ΕΕ ως προς το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Ενώ η Πορτογαλία έχει ήδη υπερβεί το όριο της Ενωσης για έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 3% του ΑΕΠ και η Γαλλία και η Ιταλία βρίσκονται πολύ κοντά στο να το υπερβούν.

Μάλιστα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Χανς Αϊχελ παραδέχθηκε χθες ότι πιθανότατα το έλλειμμα προϋπολογισμού της χώρας θα ξεπεράσει τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,40 σεντς έναντι 97,72 σεντς το πρωί και 98,13 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 97.50 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 121,34 γεν ανά ευρώ, έναντι 121,57 γεν ανά ευρώ το πρωί και 122,09 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 124,10 γεν, έναντι 124,37 γεν το πρωί και 124,45 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v