Οι δηλώσεις Eichel πιέζουν το ευρώ

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, δεχόμενο πιέσεις ύστερα από τη δήλωση του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας, πως το έλλειμμα στη χώρα του θα ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις του 2,9%. Εξάλλου, ανάλογα κινείται το ευρώ και έναντι του γεν.

Ελαφρώς πτωτικά κινείται η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έναντι του δολαρίου, ύστερα από την δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας H. Eichel πως το έλλειμμα της χώρας του πρόκειται να ξεπεράσει το όριο που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός ανακοίνωσε πως το έλλειμμα της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης θα ξεπεράσει αρχικές προβλέψεις που το τοποθετούσαν περί το 2,9% του ΑΕΠ, δημιουργώντας πιέσεις στο ευρώ.

Παράλληλα, πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος κυρίως λόγω της πώλησης δολαρίων στην οποία προχώρησαν ιάπωνες επενδυτές, ώστε να επενδύσουν στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως αν το χρηματιστήριο του Τόκιο συνεχίσει να δείχνει το ”καλό του πρόσωπο” τότε πιθανόν να συνεχιστούν οι τοποθετήσεις κεφαλαίων σε ιαπωνικούς τίτλους, διευρύνοντας τις πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Στον άξονα των 97 σεντς κινείται η ισοτιμία ευρώ– δολαρίου, ενώ στα 124 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα.

Εξάλλου, μικρή πτώση καταγράφει το ευρώ έναντι του γεν με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 121 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v