Σταθερά κάτω από τα 98 σεντς το ευρώ

Σταθερά κάτω από τα 98 σεντς κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ– δολαρίου, ενώ ισχυροποίηση παρουσιάζει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν, κυρίως λόγω της θετικής πορείας που διαγράφουν οι δείκτες στη Wall Street.

Στα επίπεδα των 97 σεντς συνεχίζει να κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα από τις πιέσεις που δέχθηκε χθές, ενώ, όπως τονίζουν κύκλοι της αγοράς, δεν αναμένεται σημαντική ισχυροποίησή του όσο η Wall Street δείχνει το καλό της πρόσωπο και οι εταιρίες– κολοσσοί παρουσιάζουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Εξάλλου, εξασθένιση εμφανίζει το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, ενώ αμερικανοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η διάσπαση των επιπέδων των 125 γεν δεν είναι απίθανο να οδηγήσει στα 127 ή και στα 130, υπό την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξουν ιδιαιτέρως αρνητικά νέα.

Ιάπωνες χρηματιστές αποδίδουν την παραπάνω ενίσχυση του ”πράσινου νομίσματος” στην μεταβολή της ψυχολογίας των επενδυτών, τονίζοντας ταυτόχρονα πως τα μελανά χρώματα με τα οποία περιγραφόταν η αμερικανική οικονομία πιθανόν να μην ανταποκρίνονταν τελικώς στην αλήθεια.

Στα 97,20 σεντς περίπου διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ– δολαρίου, ενώ οριακά πάνω από τα 125 γεν κινείται η ισοτιμία γεν– δολαρίου. Εξάλλου, στα 121 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ– γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v