Πτωτικά το δολάριο έναντι γεν

Πτώση καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν κυρίως λόγω της αναβάθμισης του Currency Ceiling της Ιαπωνίας (Αaa) από την Moody’s, ενώ σταθερά κάτω από τα 98 σεντς κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου.

Την υψηλότερη αύξηση έναντι του δολαρίου κατέγραψε το ιαπωνικό νόμισμα, ύστερα από την αναβάθμιση της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου (Αaa) από την Moody’s, αναφορικά με την ικανότητά της να αναλάβει υψηλότερα χρέη μέσω ομολόγων μετατρέψιμων σε άλλο νόμισμα (Currency Ceiling).

H εταιρία προχώρησε στην αναβάθμιση λόγω της μεταβολής της μεθοδολογίας που χρησιμοποιεί, ενώ ανακοίνωσε πως τα υπόλοιπα ratings παραμένουν σταθερά.

”Η άνοδος του γεν ενδέχεται να είναι βραχύβια πάντως, αν δεν συνοδευτεί από αντίστοιχη ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς του Τόκιο”, σχολίαζαν Ιάπωνες διαχειριστές κεφαλαίων, ενώ Βρετανοί αναλυτές συμπλήρωναν πως δεν πρέπει να ”παρερμηνεύεται” ο ρόλος της Wall Street και η πορεία της.

Παράλληλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Αλ. Γκρίνσπαν με αφορμή τη δημοσίευση της Μπεζ Βίβλου από τη FED την Τετάρτη.

Εξάλλου σταθερά κάτω από τα 98 σεντς κινείται η ισοτιμία ευρώδολαρίου, ενώ οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την EKT, στην επόμενη συνεδρίασή της, δεν στάθηκαν αρκετές για να ενισχύσουν την κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έναντι του δολαρίου.

Στον άξονα των 97,40 σεντς κινείται η ισοτιμία ευρώδολαρίου, ενώ στα 124 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής γενδολαρίου.

Εξάλλου, στα 121 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώγεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v