Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γεν

Σταθεροποιητικές τάσεις διαμορφώνονται στη σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, με το τελευταίο να ενισχύεται έναντι του γεν. Αναλυτές της αγοράς θεωρούν πάντως πως το αμερικανικό νόμισμα διαθέτει δυναμική έναντι των υπολοίπων δύο.

Χωρίς σημαντικές μεταβολές διαμορφώνεται η ισοτιμία της κοινής ευρωπαικής νομισματικής μονάδας έναντι του δολαρίου, με την σχέση ανταλλαγής τους να κινείται στο ”γνώριμο πεδίο” των 97 σεντς.

Εν τούτοις, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς το πράσινο νόμισμα αναμένεται να ανακτήσει τη ”δυναμική” του σε σχέση με το ευρώ, αφού η αγορά παρουσιάζει κάποια σημάδια ”ανάνηψης”, ενώ το παραθυράκι που άφησε ανοικτό ο πρόεδρος Μπους για την πιθανότητα αποφυγής του πολέμου στο Ιράκ, ενίσχυσε την παραπάνω άποψη.

Άλλωστε η Ιαπωνία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον αποπληθωρισμό και τον υψηλό όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ στις χώρες της EE τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν είναι εμφανίζονται ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, τονίζουν Ιάπωνες τραπεζίτες.

Εξάλλου, διορθωτικές κινήσεις καταγράφει το γεν έναντι του δολαρίου, ενώ η πτώση του δείκτη Nikkei για δεύτερη συνεχή ημέρα συνέβαλε προς αυτή την κατεύθυνση.

Στα 125 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα, ενώ η σχέση ανταλλαγής του ευρώ με το γεν κινείται στα 121 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v