Πτωτικά το δολάριο έναντι γεν

Υποχωρεί το δολάριο στις διεθνείς χρηματαγορές, έναντι του ιαπωνικού νομίσματος εν μέσω ανησυχιών από επενδυτές και αναλυτές για την ”ευρωστία” των μακροοικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα και ιδιαίτερα του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Σε πτωτική τροχιά βρίσκεται το αμερικανικό δολάριο έναντι του γεν, με τους επενδυτές και αναλυτές να προεξοφλούν ως αρνητικά τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα και κυρίως το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Προς την ίδια κατεύθυνση της ανόδου του γεν λειτούργησε και η φημολογία πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αποφασίσει την προσεχή εβδομάδα να ενισχύσει την ρευστότητα του νομίσματος, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.

Εν τούτοις, όπως τονίζουν ιάπωνες διαχειριστές, η άνοδος του γεν μπορεί να αποδειχθεί βραχύβια, καθώς οι τράπεζες στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ταλανίζονται από το ζήτημα των επισφαλειών.

Στο γνώριμο πεδίο μεταξύ 97 και 98 σεντς κινείται η ισοτιμία της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας με το δολάριο, με τους επενδυτές να αναμένουν και εδώ κάποια σινιάλα, για να ”χαράξουν πορεία”.

Στα 124 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής γεν – δολαρίου, ενώ στα 97,43 σεντς κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου.

Εξάλλου, στον άξονα των 120 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ- γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v