Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γεν

”Διορθωτική κίνηση” έναντι του γεν κατέγραφει το αμερικανικό δολάριο, με τους επενδυτές να αγοράζουν γεν, κυρίως λόγω των ελπίδων που αναζωπυρώθηκαν από τη σημερινή συνεδρίαση του Nikkei, για ανοδικό ράλι στο Τόκιο.

Ανοδικά κινείται το ιαπωνικό νόμισμα στις διεθνείς χρηματαγορές έναντι του δολαρίου, αφού η οριακή ενίσχυση που κατέγραψε ο δείκτης Nikkei, αλλά και οι ελπίδες για νέο ανοδικό ράλι, αντίστοιχο με της προηγούμενης εβδομάδας στο χρηματιστήριο του Τόκιο, οδήγησαν τους επενδυτές να τοποθετηθούν σε γεν.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν εν τούτοις, πως οι τάσεις θα παραμένουν ακόμα συγκεχυμένες, όσο στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου παραμένει ανοικτό το θέμα των επισφαλειών στις τράπεζες εν αναμονή και των μέτρων που θα αναλάβει η κυβέρνηση Κοϊζούμι για να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό.

Σημειώνεται επίσης, πως η περιοχή των 125,6 – 125,9 γεν αποτελεί σημείο αντίστασης για το δολάριο, στοιχείο που σημαίνει πως αν διασπαστεί θα αναρριχηθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Εξάλλου, κάτω από το ”φράγμα” των 98 σεντς συνεχίζει να διαμορφώνεται η ισοτιμία της κοινής νομισματικής μονάδας έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να αναμένουν τα μακροοικονομικά σινιάλα και την σημερινή ομιλία Γκρίνσπαν.

Στα 97,60 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 124 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν.

Εξάλλου, στον άξονα των 121 γεν κινείται η ισοτιμία γεν – ευρώ δίχως σημαντικές μεταβολές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v