”Πιέζεται” το δολάριο από ευρώ και γεν

Απώλειες καταγράφει το δολάριο έναντι τόσο του γεν όσο και του ενιαίου νομίσματος, εν αναμονή των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, την οποία και περιμένουν στο χαμηλότερο επίπεδο των εννέα ετών.

Οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με τα στοιχεία που αναμένονται για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, οδηγούν σε απώλειες το δολάριο έναντι των γεν και ευρώ.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι υπάρχει νευρικότητα εν αναμονή των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ επισημαίνει ότι το δολάριο είναι γενικότερα σε μειονεκτική θέση ύστερα και από τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street και οι επενδυτές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βρίσκονται τοποθετημένοι σε δολάρια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Μάλιστα, όπως παρατηρούν κύκλοι της αγοράς, εάν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη επιβεβαιώσουν τους φόβους για υποχώρηση στο χαμηλό εννέα ετών, θα πλήξει και την αμερικανική αγορά, δημιουργώντας περαιτέρω πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Προς το όριο των 98 σεντς έναντι του δολαρίου κινείται το ευρώ στα 97,75 σεντς, επωφελούμενο από τις απώλειες της αμερικανικής αγοράς στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι την περαιτέρω άνοδο του ευρώ ανέκοψαν κατά κάποιο τρόπο τα σχόλια της ΕΚΤ σχετικά με το ότι είναι λιγότερο πιθανό πλέον να μειώσει τα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v