Νέα υποχώρηση του δολαρίου έναντι γεν - ευρώ

Ολοταχώς προς τον τρίτο μήνα απωλειών έναντι του ευρώ κινείται το αμερικανικό νόμισμα, εν αναμονή των πολλών και σημαντικών στοιχείων σχετικά με την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως (ΑΕΠ γ΄ τριμήνου, επιδόματα ανεργίας).

Σε πτωτικούς ρυθμούς κινείται το αμερικανικό νόμισμα στην αγορά χρήματος τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του γεν, με τους αναλυτές να προεξοφλούν ως αρνητικά τα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν σήμερα (ΑΕΠ γ΄ τριμήνου, επιδόματα ανεργίας).

Η αμερικανική οικονομία δεν φαίνεται να ανακάμπτει, τονίζουν Ιάπωνες διαχειριστές κεφαλαίων, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ιδιαίτερα ισχυρή αυτή τη στιγμή είναι η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα, αφού και η Ιαπωνία αντιμετωπίζει προβλήματα.

Εξάλλου, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αναλυτές που υποστηρίζουν πως η διάσπαση του επιπέδου των 99 σεντς από το ευρώ είναι πλέον ορατή.

Παράλληλα η πιθανή μείωση των επιτοκίων από τη FED ενέτεινε τις πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η σημερινή συνεδρίαση στη Wall.

Στον άξονα των 98,70 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 122 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής του αμερικανικού νομίσματος με το γεν. Εξάλλου στα 120 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώγεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v