Κοντά στην απόλυτη ισοτιμία το ευρώ/δολάριο

Κοντά στην απόλυτη ισοτιμία του με το δολάριο διαπραγματεύεται το ευρώ, παρά τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία της έκθεσης για την απασχόληση και την επιχειρηματική δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της περιοχής του Σικάγο.

Κοντά στην απόλυτη ισοτιμία του με το δολάριο διαπραγματεύεται το ευρώ, παρά τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία της έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στο 5,7% αυξήθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, έναντι των εκτιμήσεων για 5,8%. Χαμηλότερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία για τα προσωπικά εισοδήματα και τις προσωπικές δαπάνες.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι το δολάριο ενδέχεται να δεχτεί περαιτέρω πιέσεις εάν, την επόμενη βδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 99,89 σεντς, έναντι 99,05 σεντς το πρωί και 98,94 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 98,90 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 121,56 γεν ανά ευρώ, έναντι 121,52 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 121,38 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 122,66 γεν, έναντι 122,67 γεν το πρωί και στα 122,57 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v