Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ

Σημαντική άνοδο καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το αμερικανικό νόμισμα έγινε αντικείμενο πώλησης ως αποτέλεσμα των δυσμενών μακροοικονομικών νέων, κυρίως από το ΑΕΠ των ΗΠΑ. Συρίκνωση εξακολουθεί να καταγράφει η μεταποιητική δραστηριότητα της ευρωζώνης, καθώς για τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε στο 49,1.

Πίεση δέχεται το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, αύξησαν τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας.

Αρκετοί αναλυτές αναμένουν περαιτέρω υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος, αν τα στοιχεία της ανεργίας των ΗΠΑ το απόγευμα ανακοινωθούν χειρότερα του αναμενομένου.

Δεν λείπουν ωστόσο οι αντίθετες απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες η αύξηση της ανεργίας ”πρέπει να είναι δραματική για να αποδυναμώσει κι’ άλλο το πράσινο νόμισμα”.

Εξάλλου, στο 49,1 ανακοινώθηκε ο δείκτης PMI της ευρωζώνης, έναντι προβλέψεων για 48,5 και ενώ τον Σεπτέμβριο είχε βρεθεί στο 48,9. Το μέγεθος εξακολουθεί να δείχνει συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα (κάτω του 50).

Αυτή την ώρα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 99,06 σεντς, ενώ στον ορίζοντα φαίνεται για μία ακόμη φορά η προοπτική της απόλυτης ισοτιμίας.

Μικρή διακύμανση καταγράφει άλλωστε το δολάριο έναντι του ιαπωνικού γεν, καθώς οι ιάπωνες επενδυτές βλέπουν να καθυστερούν οι θεσμικές αλλαγές ώστε να τονωθεί η οικονομία τους. Αυτή την ώρα, ένα δολάριο αγοράζει 122,70 γεν.

Υποχώρηση καταγράφει και το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του ευρωπαϊκού, στο επίπεδο των 121,49 γεν, έναντι των 121,33 γεν νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v