Μένει κοντά στην ”απόλυτη ισοτιμία” το ευρώ

Μικρή πτώση σημειώνει το ευρώ σε σχέση με το δολάριο, ύστερα από την αναρρίχησή της Παρασκευής στο επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας, ενώ τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της FED την Τετάρτη.

Μικρή υποχώρηση σημειώνει η κοινή ευρωπαική νομισματική μονάδα έναντι του δολαρίου, ύστερα από την διάσπαση για άλλη μια φορά του ”φράγματος” της απόλυτης ισοτιμίας την Παρασκευή, μένονταςπάντως κοντά στην απόλυτη ισοτιμία.

Οι επενδυτές μάλλον θα υιοθετήσουν στάση αναμονής εν όψει της συνεδρίασης της FED την Τετάρτη και της πιθανολογούμενης μείωσης των επιτοκίων, αν και αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για τη διάρκεια της δυναμικής που θα προσδώσει μια ανάλογη κίνηση στο δολάριο.

Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών υποστήριζαν πως το ευρώ θα επαναδιασπάσει τα επίπεδα της απόλυτης ισοτιμίας, ιδιαίτερα όταν ”ξεφουσκώσουν” οι προσδοκίες για τα επιτόκια.

Πάντως, όπως παρατηρούν αναλυτές της αγοράς χρήματος, η μείωση των επιτοκίων έχει περίπου προεξοφληθεί και δεν θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές μεταβολές στις ισοτιμίες εκτός τελικώς αν η FED δεν προχωρήσει στη μείωση του κόστους δανεισμού.

Εξάλλου, αμερικανοί διαχειριστές τονίζουν την σημασία των εκλογών στις ΗΠΑ, θεωρώντας πως μια επικράτηση των Ρεπουμπλικάνων θα αναζωπύρωνε τις ελπίδες για συρρίκνωση της φορολογίας, δεδομένο που θα λειτουργήσει υπέρ του δολαρίου.

Στο εύρος των 99,40- 99,60 σεντς διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ– δολαρίου, ενώ δίχως μεγάλες διακυμάνσεις διαμορφώνεται η ισοτιμία δολαρίου– γεν, στα 122 γεν.

Εξάλλου, στα 121 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ– γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v