Παραγγελίες και FED ενισχύουν το δολάριο

Η μικρότερη της αναμενομένης μείωση των βιομηχανικών παραγγελιών στις ΗΠΑ και η προσδοκία για επικείμενη μείωση των επιτοκίων από την FOMC την Τετάρτη, ενισχύουν το αμερικανικό νόμισμα. Στα 99,44 το ευρώ/ δολάριο.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος εξαιτίας της θετικής πορείας των αμερικανικών χρηματιστηριακών αγορών.

Η προσοχή των αγορών είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της FOMC την Τετάρτη, με την πλειονοτητα των επενδυτών να προσδοκά τη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Στην ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος συνέβαλε και η γνωστοποίηση στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, οι οποίες σημείωσαν πτώση 2,3% έναντι προβλέψεων για πτώση της τάξεως του 3%. Να σημειωθεί ότι κατά το μήνα Αύγουστο οι βιομηχανικές παραγγελίες δεν είχαν σημειώσει μεταβολή.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 99,44 σεντς, έναντι 99,68 σεντς το πρωί και 99,65 σεντς την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 99,40 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 121,69 γεν ανά ευρώ, έναντι 121,82 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 121,77 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 122,28 γεν, έναντι 122,25 γεν το πρωί και στα 122,19 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v