Μικτές τάσεις ευρωαγορών, πιέσεις από Vodafone

Μικτές τάσεις εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές αντλώντας στήριξη κυρίως από τους ενεργοβόρους κλάδους που ευνοούνται από την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Πιέσεις ασκεί η Vodafone, που διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα προμερίσματος.

Μικτές τάσεις εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές αντλώντας στήριξη κυρίως από τους ενεργοβόρους κλάδους, οι οποίοι ευνοούνται από την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Στον αντίποδα η Vodafone ασκεί πιέσεις, καθώς οι μετοχές του μεγαλύτερου ομίλου κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα προμερίσματος.

Οι εξελίξεις στις αγορές συναλλάγματος, όπου το ευρώ αναρριχήθηκε σε νέο ρεκόρ έναντι του δολαρίου, και η αυριανή αργία στην Wall Street για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών δημιουργούν υποτονικό κλίμα στις συναλλαγές. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση κρίσιμων στατιστικών στοιχείων από την αγορά των ΗΠΑ.

Η Vodafone υποχωρεί 0,9% στις 143 πένες στη λονδρέζικη αγορά.

Η Fortis ενισχύεται το μεσημέρι 2,1% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για τα ετήσια κέρδη.

Με άνοδο 1,9% αντιδρά η Continental στην ανακοίνωση πιθανής αύξησης του μερίσματος 2004 και αισθητής βελτίωσης στα λειτουργικά κέρδη 2005.

Η Air France-KLM κερδίζει 1% μετά την ανακοίνωση ευοίωνων αποτελεσμάτων κερδοφορίας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,26% στις 4.729 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,25% στις 3.770 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,28% 4.125 μονάδες.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται τα futures για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα στατιστικά στοιχεία που θα προσφέρουν ενδεχομένως κατεύθυνση στην αγορά.

Έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση του αριθμού επιδομάτων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα και οι αναλυτές περιμένουν ότι οι αιτήσεις αυξήθηκαν στις 335 χιλιάδες από 334 χιλιάδες.

Επίσης, η ανακοίνωση για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Οκτωβρίου (προβλέπεται μείωση 0,2% μετά την αύξηση 1,8% του προηγούμενου μήνα), για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου Μίσιγκαν (αναμένεται διαμόρφωση του δείκτη στις 96 μονάδες τον Νοέμβριο από 95,5 μον.) και για τις πωλήσεις νέων κατοικιών Οκτωβρίου (προβλέπεται ότι πωλήθηκαν 1.200.000 οικίες από 1.206.000 στην προηγούμενη μέτρηση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v