Ανοδος στις ευρωαγορές, εκτίναξη Fortis

Αγνοώντας την εκτίναξη του ευρώ σε νέο ρεκόρ οι ευρωπαϊκές αγορές ενισχύονται, αντλώντας στήριξη από την πτώση του πετρελαίου, το θετικό κλείσιμο Wall και Ασίας και τα καλά επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Αγνοώντας την εκτίναξη του ευρώ σε νέο ρεκόρ έναντι του δολαρίου οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζουν ανοδικές τάσεις, αντλώντας στήριξη από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και το θετικό κλείσιμο της Wall Street και των ασιατικών αγορών.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας και την ανακοίνωση σημαντικών στατιστικών στοιχείων από την αμερικανική αγορά το απόγευμα.

Οι συναλλαγές αναμένεται πάντως να είναι υποτονικές εν όψει της αργίας στην αμερικανική αγορά την Πέμπτη για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ο δείκτης FTSE κινείται με άνοδο 0,14% στις 4.749 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,56% στις 4.136 μονάδες και ο CAC 0,25% στις 3.789 μονάδες.

Η Fortis εκτινάχθηκε 2% μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών κερδών τριμήνου και την αναβάθμιση της πρόβλεψης για το σύνολο του έτους.

Η Credit Suisse Group ενισχύεται 0,8% στα 45,2 ευρώ μετά την αναβάθμιση της μετοχής της σε ”υπερ-στάθμιση” από ”ίση στάθμιση” από τη Lehman Brothers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v