Βύθιση φαρμάκων στις ευρωαγορές (upd)

Σημαντικές πιέσεις ασκεί στον κλάδο φαρμακευτικών τίτλων η αμερικανική πρόταση για αυστηρότερους ελέγχους σε πέντε σκευάσματα, μεταξύ των οποίων ένα της GlaxoSmithKline κι ένα της AstraZeneca.

Σημαντικές πιέσεις ασκεί στον κλάδο φαρμακευτικών τίτλων η αμερικανική πρόταση για αυστηρότερους ελέγχους σε πέντε σκευάσματα, μεταξύ των οποίων ένα της GlaxoSmithKline κι ένα της AstraZeneca, των Νο 1 και Νο 3 αντιστοίχως μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών της Ευρώπης.

Η AstraZeneca άνοιξε με βύθιση 7,1% στο Λονδίνο και η Glaxo υποχώρησε 3,5%.

Στον αντίποδα, από τους κερδισμένους της πρωινής συνεδρίασης ξεχωρίζει η δισκογραφική EMI (7,4%), που ανακοίνωσε ότι θα ανταποκριθεί στους φετινούς στόχους, καθώς ανακάμπτει η διεθνής μουσική βιομηχανία.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με ήπιους τόνους καθώς υπάρχουν λίγες προγραμματισμένες ειδήσεις που να προσφέρουν σαφή κατεύθυνση.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν και της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Τρισέ στη Φραγκφούρτη, στο πλαίσιο της συνόδου του European Banking Congress.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει υπό την πίεση του φαρμακευτικού κλάδου απώλειες 0,22% στις 4.796 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,41% στις 4.195 μονάδες και ο CAC 0,1% στις 3.834 μονάδες.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζουν και για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι αγορές futures, καθώς τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ήταν μικτά και δεν προσέφεραν σαφή κατεύθυνση.

Σήμερα δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων για την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην σύνοδο της G-20 που ολοκληρώνεται την Παρασκευή και αναμένεται να δώσει κατεύθυνση στις αγορές συναλλάγματος και πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v