Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές, κέρδη Vodafone

Ενισχύονται οι τίτλοι τηλεφωνίας, αντλώντας στήριξη από τον διπλασιασμό του μερίσματος της Vodafone. Υποχωρούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετά τη μείωση πωλήσεων στη Δυτική Ευρώπη τον Οκτώβριο.

Ενισχύονται οι τίτλοι τηλεφωνίας στις ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη από τον διπλασιασμό του μερίσματος της Vodafone. Υποχωρούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς ανακοινώθηκε μείωση των πωλήσεων στη Δυτική Ευρώπη τον προηγούμενο μήνα.

Η Vodafone ενισχύθηκε λίγο μετά το άνοιγμα 3,3% έχοντας ανακοινώσει διπλασιασμό του μερίσματος και επέκταση του προγράμματος επαναγορών, για να υποστηρίξει τη μετοχή μετά την πρώτη μείωση πωλήσεων στην ιστορία. Η Telefonica ακολουθεί με κέρδη 0,4% και η France Telecom με άνοδο 0,3%.

Στον αντίποδα, η Peugeot άνοιξε με πτώση 0,8%, καθώς ”ηγήθηκε” της μείωσης πωλήσεων οχημάτων τον Οκτώβριο.

Η ανακοίνωση της Vodafone προσφέρει στήριξη στη λονδρέζικη αγορά, η οποία όμως υφίσταται πιέσεις από τον κλάδο μεταλλευτικών εταιριών, που υποχωρούν, καθώς οι τιμές του χαλκού ”διορθώνουν” μετά την πρόσφατη εκτίναξη τιμών. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί οριακά 0,07% στις 4.799 μονάδες.

Ο DAX στη Φραγκφούρτη διαμορφώνεται με ελαφρά άνοδο 0,09%, στις 4.137 μονάδες. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το βαρόμετρο της γερμανικής αγοράς θα κινηθεί για ένα διάστημα σταθεροποιητικά και δεν αποκλείουν να εκδηλωθεί μίνι ράλι προς την εκπνοή του έτους.

Ο DAX συναντά στήριξη στις 4.100 μονάδες και αντίσταση στις 4.152 μονάδες, έχοντας κατακτήσει στις αρχές του μήνα το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ έτους των 4.172 μονάδων.

Ο CAC στο Παρίσι κινείται με κέρδη 0,19%, στις 3.828 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v