Κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί σε χαμηλό επτά εβδομάδων, αλλά όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Fed, που αναμένεται ευρέως να καταλήξει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Κέρδη αποκομίζουν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πτώση του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων προσφέρει κάποια ανακούφιση στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις των ακριβών καυσίμων στην οικονομική ανάπτυξη και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που πραγματοποιείται σήμερα και αναμένεται να καταλήξει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες, στο 2%.

Με ”αναρρίχηση” αντιδρά η μετοχή της Total στην ανακοίνωση κερδών τριμήνου, που αποδείχθηκαν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη κινείται με κέρδη 0,62% στις 4.090 μονάδες, δηλαδή υψηλότερα από το κρίσιμο επίπεδο αντίστασης των 4.078 μονάδων. Το βαρόμετρο της γερμανικής αγοράς συναντά ικανή στήριξη στις 4.050 μονάδες.

Ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,33% στις 4.733 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,58% στις 3.791 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v