”Μουδιασμένες” οι ευρωαγορές με τη νίκη Μπους

Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές την πρώτη μέρα μετά την ολοκλήρωση των αμερικανικών εκλογών και οι τάσεις είναι ελαφρώς διορθωτικές σε χαμηλότερα επίπεδα, μετά το χθεσινό μίνι ράλι που εκδηλώθηκε όταν φάνηκε ότι η αναμέτρηση θα εκτυλιχθεί χωρίς προβλήματα. Το ενδιαφέρον στρέφεται στις εταιρικές ανακοινώσεις και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές την πρώτη μέρα μετά την ολοκλήρωση των αμερικανικών εκλογών και οι τάσεις είναι ελαφρώς διορθωτικές σε χαμηλότερα επίπεδα, μετά το χθεσινό μίνι ράλι που εκδηλώθηκε όταν φάνηκε ότι η αναμέτρηση θα εκτυλιχθεί χωρίς προβλήματα.

Με τις αμερικανικές εκλογές να αποτελούν πλέον παρελθόν, οι επενδυτές στις ευρωαγορές επιστρέφουν στα… καθ’ημάς και το ενδιαφέρον στρέφεται στις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας, αλλά και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, κατά την οποία πάντως δεν προβλέπεται να αποφασιστεί μεταβολή των επιτοκίων.

Οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έκλεισαν με κέρδη χθες, μετά την επανεκλογή του Τζορτζ Μπους στην αμερικανική προεδρία, αν και τα κέρδη περιορίστηκαν κοντά στο κλείσιμο των συνεδριάσεων εξαιτίας της ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης FTSΕ υποχωρεί 0,18% στις 4.710 μονάδες, ενώ ο DAX χάνει 0,11% στις 4.033 μονάδες και ο CAC 0,15% στις 3.764 μονάδων.

Πτωτικά πιέζει τον τραπεζικό κλάδο η Credit Suisse Group, που ανακοίνωσε ικανοποιητικά κέρδη τριμήνου, αλλά και ότι η ζήτηση για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες δεν θα είναι ”σημαντική” στα ερχόμενα τρίμηνα.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για την EADS, μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψής της για τα κέρδη 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v