Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές

Μικτή είναι η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου και οι προσδοκίες ανακοίνωσης θετικών macro από τις ΗΠΑ εξισορροπούν την αιφνιδιαστική αύξηση των κινεζικών επιτοκίων.

Μικτή είναι η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου και οι προσδοκίες ανακοίνωσης θετικών macro από τις ΗΠΑ εξισορροπούν τις αρνητικές επιδράσεις της αιφνιδιαστικής απόφασης του Πεκίνου να προχωρήσει σε αύξηση των κινεζικών επιτοκίων.

Ο κλάδος αεροπορικών εταιριών αντλεί στήριξη από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, που έκλεισαν χθες χαμηλότερα για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη.

Η Deutsche Bank συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σημαντικές πιέσεις υφίσταται ο κλάδος πρώτων υλών, καθώς και πετρελαϊκών εταιριών, μετά την αύξηση των επιτοκίων της Κίνας για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια, που δημιουργεί ανησυχίες επιβράδυνσης στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται οριακά 0,05% στις 4.644 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,19% στις 3.967 μονάδες. Ο CAC υποχωρεί 0,02% στις 3.721 μονάδες.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση σημαντικών μακρο-οικονομικών στοιχείων το απόγευμα στις ΗΠΑ και ειδικά την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου για τον ρυθμό ανάπτυξης στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι το ΑΕΠ γ’ τριμήνου αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,3%, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg. Θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Οκτωβρίου από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v