Ανάκαμψη ασφαλιστικού κλάδου στις ευρωαγορές

Μικτή είναι η κατά κλάδο εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τις ασφαλιστικές μετοχές να ανακάμπτουν μετά από ένα μεγάλο ”σερί” πτώσης και τους πετρελαϊκούς τίτλους να υποχωρούν, ακολουθώντας την τιμή του πετρελαίου.

Μικτή είναι η κατά κλάδο εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τις ασφαλιστικές μετοχές να ανακάμπτουν μετά από ένα μεγάλο ”σερί” πτώσης και τους πετρελαϊκούς τίτλους να υποχωρούν, καθώς η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές σταθεροποιείται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή του ΟΤΕ, με άνοδο 3,7% στα 11,64 ευρώ, ήταν το μεσημέρι ο τίτλος με τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των εταιριών του ευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600, μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή του ελληνικού οργανισμού από την JP Morgan.

Οι ασφαλιστικές μετοχές ενισχύονται ανακόπτοντας μια πτωτική πορεία δύο εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση ότι η ελβετική Converium Holding είχε λιγότερες ζημιές από τις αναμενόμενες στο τρίμηνο, καθώς και ότι στη Marsh & McLennan, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών των ΗΠΑ, παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος.

Αρκετοί τίτλοι του κλάδου θεωρούνται ελκυστικοί μετά την πρόσφατη πτώση, αναφέρουν αναλυτές στο Bloomberg. Η ΒΡ αντέδρασε με πτώση στην ανακοίνωση κερδών τριμήνου, καθώς τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές και παράλληλα η τιμή του πετρελαίου ανέκτησε πτωτική πορεία στις διεθνείς αγορές.

Στις δυτικοευρωπαϊκές αγορές ενισχύονται οι 12 από τους 17 βασικούς δείκτες. Η αγορά της Αυστρίας παρέμεινε κλειστή λόγω εθνικής αργίας.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,19% στις 4.573 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,19% στις 3.861 μονάδες και ο CAC 0,14% στις 3.614 μονάδες.

Η WPP Group αντιδρά με κέρδη 1,7% στα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, ενώ η Michelin κερδίζει 1,4% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών γ’ τριμήνου 1,1%. Η Svenska Cellulosa βυθίζεται 3,4% εξαιτίας της ανακοίνωσης περικοπών θέσεων εργασίας.

Μικτή εικόνα προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street τα futures, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του κρίσιμου δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Στο επιχειρηματικό επίπεδο ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα η αεροναυπηγική Lockheed Martin και η φαρμακοβιομηχανία DuPont.

Όσον αφορά στις στατιστικές ανακοινώσεις, οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες, καθώς η πλειοψηφία των αναλυτών στο Bloomberg προβλέπει ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Οκτωβρίου υποχώρησε στο 94 έναντι 96,8 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v