Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές (update)

Μικτή είναι η εικόνα των ευρωαγορών κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά το υποτονικό κλείσιμο του Dow Jones και την πτώση του δολαρίου, που επιτείνει τις ανησυχίες για την ανάπτυξη.

Μικτή είναι η εικόνα των ευρωαγορών κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά το υποτονικό κλείσιμο του Dow Jones, την εκτίναξη των τιμών των καυσίμων και την πτώση του δολαρίου, στοιχεία που επιτείνουν τις ανησυχίες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Οι βασικοί δείκτες κινούνται σε περιορισμένες κλίμακες καθώς δεν αναμένονται κρίσιμες ανακοινώσεις στατιστικών στοιχείων.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται με άνοδο 0,27% στις 4.629 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,06% στις 3.936 μονάδες και ο CAC υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,05% στις 3.685 μονάδες.

Ο κλάδος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού πιέζεται μετά τις προβλέψεις της Ericsson για την πορεία του κλάδου, που, κατά τους αναλυτές, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει επιβράδυνση στο ερχόμενο τρίμηνο.

Η Ericsson, της οποίας η μετοχή έχει εκτιναχθεί 74% στη φετινή χρονιά, υποχωρεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σήμερα κατά 6,7%. Η εταιρία προέβλεψε ότι η αγορά τηλεπικοινωνιακών δικτύων θα εμφανίσει ”ελαφρά έως μέτρια” ανάπτυξη στο σύνολο της φετινής χρονιάς.

Στον αντίποδα, η Syngenta ηγήθηκε των κερδισμένων, καθώς αντέδρασε με εκτίναξη 3,8% στην ανακοίνωση αυξημένων πωλήσεων γ’ τριμήνου, κατά 17% έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Η χημική εταιρία που είναι η ισχυρότερη στον κόσμο στην παρασκευή αγροχημικών αναβάθμισε επίσης την πρόβλεψη για την κερδοφορία.

Ο κλάδος πρώτων υλών κινείται αισθητά υψηλότερα, καθώς αντλεί στήριξη από την πρόβλεψη της BHP Billiton, των μεγαλύτερων ορυχείων στον κόσμο, ότι η ζήτηση της Κίνας για εμπορεύματα θα διατηρηθεί κραταιά.

Η InterContinental Hotels Group αντέδρασε με εκτίναξη 1,7% στην αναβάθμιση του στόχου-τιμής της μετοχής της κατά 18% από την Morgan Stanley. Η Volvo εκτινάχθηκε 1,9% μετά την ανακοίνωση ανέλπιστης βελτίωσης 4,8% στα αποτελέσματα γ’ τριμήνου. Η Volkswagen αντιδρά με πτώση 2,1% στην προοπτική επανάληψης των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Με ελαφρώς πτωτικές τάσεις προβλέπεται να διαμορφωθεί το άνοιγμα των βασικών δεικτών στη Wall Street, καθώς οι προβλέψεις της Microsoft και της Amazon για τις μελλοντικές πωλήσεις, που πραγματοποιήθηκαν μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ήταν δυσοίωνες.

Η Microsoft προέβλεψε για το οικονομικό έτος 2005 πωλήσεις στην κλίμακα των 10,3 δισ. δολ. με 10,5 δισ. δολ. έναντι 10,6 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές και η Αmazon στην κλίμακα των 7,4 δισ. δολ. με 8,15 δισ. δολ. έναντι 8,27 δισ. δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Πιέσεις προβλέπεται να υποστεί ο κλάδος μέσων ψυχαγωγίας, καθώς ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης διέταξε έρευνα στις δισκογραφικές εταιρίες EMI, Universal Music Group, Sony BMG Music Entertainment και Warner Music Group, όσον αφορά την πρατικής της επιρροής τους για το ποια τραγούδια παίζονται στα κρατικά ραδιόφωνα.

Δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών δεδομένων κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v