Δυναμική τεχνολογική ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Οι ευοίωνες ανακοινώσεις κορυφαίων τεχνολογικών εταιριών και η τριήμερη πτώση των τιμών του πετρελαίου ωθούν σε δυναμική ανάκαμψη τις τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι ευοίωνες ανακοινώσεις κορυφαίων τεχνολογικών εταιριών και η νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου ωθούν σε δυναμική ανάκαμψη τις τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές και προοιωνίζουν θετικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall.

Αισθητή άνοδο εμφανίζουν οι ενεργοβόροι κλάδοι και δη οι αεροπορικές εταιρίες, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν χθες στη Νέα Υόρκη με τις μεγαλύτερες απώλειες έξι εβδομάδων.

Η British Airways ενισχύεται 3,4%, η Air France-KLM 3,6% και η Deutsche Lufthansa 2,1% το μεσημέρι στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορέων εκτιμά πως το κόστος καυσίμων, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έξοδο μετά το εργατικό κόστος για τον κλάδο, θα μειώσει τα κέρδη των αερομεταφορέων διεθνώς κατά 6 δισ. δολάρια στη φετινή χρονιά.

Την τεχνολογική ανάκαμψη υποστηρίζει η IBM, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδών 1,17 σεντς ανά μετοχή, περισσότερο από το 1,14 δολ. που περίμεναν οι αναλυτές. Η Texas Instruments επίσης διέψευσε θετικά τους αναλυτές, ανακοινώνοντας αύξηση κερδών γ’ τριμήνου της τάξης του 26%. Οι ανακοινώσεις των δύο εταιριών έγιναν μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street.

Και οι 17 βασικοί δείκτες των δυτικοευρωπαϊκών αγορών κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,89% στις 4.667 μονάδες. Ο DAX ενισχύεται 1,56% στις 3.976 μονάδες, ενώ ο CAC επίσης 1,56% στις 3.716 μονάδες.

Η Akzo Nobel αντιδρά με άνοδο 3,3% στην ανακοίνωση τριπλασιασμού των κερδών γ’ τριμήνου, ενώ η Prudential υποχωρεί 7,5% μετά την ανακοίνωση πώλησης νέων μετοχών για να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της στη Βρετανία.

Τα αποτελέσματα των IBM-Texas Instr. αναμένεται να επιδράσουν ευνοϊκά στο άνοιγμα των βασικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, σύμφωνα με τις ενδείξεις από τις προθεσμιακές αγορές των ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση σημαντικών μακρο-οικονομικών στοιχείων. Οι αναλυτές, βάση δημοσκόπησης του Bloomberg, περιμένουν ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή ”έτρεξε” τον Σεπτέμβριο με ρυθμό 0,2% έναντι 0,1% στην προηγούμενη μέτρηση. Σε ετήσια βάση ο δείκτης Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στο 2,7%.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι πωλήσεις νέων κατοικιών Σεπτεμβρίου, που οι αναλυτές προβλέπουν ότι μειώθηκαν σε ετήσια βάση στις 1.950.000 οικίες έναντι 2 εκατομμυρίων στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v