Αναζητούν τάση οι ευρωαγορές

Σε περιορισμένη κλίμακα και με μικτές τάσεις κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη πάνω από τα 55 δολάρια ”ακινητοποιεί” τους επενδυτές.

Σε περιορισμένη κλίμακα και με μικτές τάσεις κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη πάνω από τα 55 δολάρια ανά βαρέλι δημιουργεί ανησυχίες για τη διεθνή ανάπτυξη και αποτρέπει ανάκαμψη των χρηματιστηρίων.

Μετά από ένα θετικό άνοιγμα οι βασικοί δείκτες στις δυτικοευρωπαϊκές αγορές διαμορφώνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,14% στις 4.616 μονάδες, ενώ πτώση 0,36% σημειώνει ο DAX στις 3.907 μονάδες και 0,11% ο CAC στις 3.666 μονάδες.

Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Ευρώπης, η ΒΡ, κερδίζει 0,6%, ενώ η Shell ενισχύεται 0,7%.

Κινητικότητα παρατηρείται στον κλάδο τεχνολογίας, καθώς αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα σήμερα, μετά το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου, η IBM και η Texas Instruments.

Ελλείψει σημαντικών στατιστικών ανακοινώσεων σήμερα, οι συναλλαγές στις αγορές αναμένονται υποτονικές, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη και τις ΗΠΑ, τις επόμενες μέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v